Tjäna pengar på import


tjäna pengar på importAtt tjäna pengar på import är en dröm som många har. Och hittar man rätt varor att importera, samt rätt kanaler för att sälja varorna så är det faktiskt möjligt att tjäna ganska stora pengar på detta. Till att börja med behöver man hitta en lämplig produkt att importera. Ofta kan man enkelt få en uppfattning om vilka typer av varor som kan vara lönsamma att jämföra priserna på varan i kinesiska butiker mot priserna i svenska butiker. Nedan hittar du en bra katalog över kinesiska producenter och grossister inom alla kategorier. För att få ett exakt pris behöver man oftast begära detta från butiken genom kontaktformuläret.

Försäljningskanaler

Det som kanske är absolut viktigast för att kunna tjäna pengar på import är sedan att man hittar rätt försäljningskanaler. Här nedanför hittar du en lista över olika möjliga kanaler.

Tradera

Ett ganska lätt sätt att komma igång är att sälja sina saker genom Tradera. Detta alternativ har de stora fördelen att traderaman endast betalar en avgift till Tradera om man gör en försäljning. Det kostar alltså inget om man inte säljer något.

Starta webbshop

Det finns olika tillvägagångssätt för att start en webbshop. Det enklaste är att starta en webbshop genom ett webbhotell som erbjuder mjukvara för att utveckla en webbshop. Det hittar man exempelvis hos One.com, där en webbshop kostar så lite som 20 kronor i månaden.

Blocket

blocketEtt annat alternativ kan vara att sälja sina saker på Blocket. Fördelen är att man på Blocket får en mycket stor exponering. Nackdelen är att man betalar en ganska hög avgift för att publicera sin annons, även om man inte skulle sälja något.

Loppmarknader

Ett annat bra alternativ kan vara att boka bord på olika loppmarknader runtom i Sverige, och där sälja sina importerade varor. På hemsidan Svenska Loppisar hittar du en samling av olika loppmarknader i Sverige.